Konijn geflambeerd met perziken

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg Konijndelen
  • 1 bl perziken
  • 1 el gehakte sjalotten
  • 3 el rum
  • 35 cl droge witte wijn
  • 1 cl citroensap
  • peper, zout
  • 1 el boter

Bereiden

Laat de perziken uitlekken, behoud het sap. Laat het sap lauw worden. Neem een bakpan en verhit de olie en de boter. Voeg de ontdooide stukken konijn eraan toe en laat het aan alle zijden goudbruin kleuren. Peper, zout en sjalotjes toevoegen. Voortdurend omroeren. Overgieten met rum en flamberen. Blussen met een beetje sap van perziken. Daarna de witte wijn en voldoende sap van perziken toevoegen zodat het vlees ondergedompeld in het vocht licht. Besprenkel met citroensap. Laat een 15-tal minuutjes sudderen onder gesloten deksel. Verdeel voorzichtig de partjes perzik in de bakpan en verhoog het vuur 5 minuten. Verwijder dan het vlees en het fruit en schik het op een verwarmde schotel. Verhoog nog even de temperatuur van de saus en overgiet dan uw schotel met de saus.

Materialen

Bakpan

Bronvermelding