Draadjesvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr doorregen runderlappen
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 15 el vloeibare margarine
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl tijm
  • 2 dl warm water

Bereiden

Laat de runderlapjes op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de runderlappen op matig vuur in ca. 5 min. bruin, keer ze halverwege. Strooi er zout en peper over. Bak de ui in ca. 2 min. zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes, da laurierblaadjes en en tijm toe. Schenk 2 dl. warm water langs de rand van de pan bij het vlees. Zet het deksel schuin op de pan en stoof in ca. 2,5 tot 3 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) gaar. Lekker met gekookte aardappelen en rode kool.

Materialen

braadpan

Bronvermelding