Coquilles met groene asperges en tortellini met krab-peer vulling

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 18-09-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 coquilles
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • 400 gr groene mini asperges
  • 1 scheutje knoflookolie
  • 200 gr meel(Italiaanse Grano Duro, o.a. te vinden in toko
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 200 gr vers krabvlees of paar surimisticks
  • 1 blikje krabvlees
  • 2 peren
  • 150 gr ricotta

Bereiden

Maak het pastadeeg door het meel met de eieren te mengen. Voeg ook het zout toe. Kneed het deeg flink en krachtig. Het wordt een stevige elastische bonk deeg. Laat het deeg rusten onder een vochtige doek. Doe de krab, ricotta en de peer in een keukenmachine. Maal het tot een fijne, maar stevige vulling. Proef en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Laat de vulling eventueel in een zeef uitlekken om de vruchtensappen weg te laten lopen en te voorkomen dat de vulling te vochtig en dun is. Draai met de pastamachine lange plakken pasta (t/m stand 7). Snijd de lange plakken in vierkantjes van ongeveer 6 bij 6 cm. Leg nu op de vierkantjes een theelepel van de vulling. Gebruik een lijntje water op de randen van de vierkantjes als lijm. Klap de vierkantjes dicht in driehoekjes. Duw het puntje naar voren en de hoekjes naar achter om de tortellini te vouwen. Maak 4 tortellini’s per persoon. Meng de ingrediënten van de dressing :  4 eetlepels olijfolie  2 eetlepels balsamico-azijn  1 eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden als oregano, tijm en salie en laat even intrekken. Kruid de coquilles met knoflookpoeder, peper zout en wat olijfolie. Bak ze drie minuten per kant op een hele hete gladde grillplaat. Sprenkel vlak voor het opdienen een klein beetje knoflookolie over de coquilles voor een krokant korstje. Snij de kontjes van de asperges (1 cm). Kook de tortellini’s en de asperges tegelijk maar wel in een aparte pan, elk zo’n 3 minuten in iets gezout water. Maak het bord op en sprenkel de dressing over de pasta en coquilles en langs de rand van het bord. Lekker met salade

Bronvermelding