Menu
Kip/kerrie
Ingrediënten
- 4 stuks kippebouten-1 tl.paprikapoeder-3 tl.kerriepoeder-l
Bereiden
Hak de kippebouten elk in 3 stukken.Smeer de kip in met paprika-en kerriepoeder en bak ze in een voorverwarmde oven van 200* in 20 minuten gaar.Pel en snipper de ui.Verhit olie in een pan, fruit de ui en voeg de tomatenpuree toe, verhit het geheel goed in ca. 2 minuten.Strooi de bloem erbij en giet de melk erop, blijf roeren tot er een stevige saus ontstaat.Snijdt de pruimen en rozijnen in kleine stukjes, voeg deze bij de saus en breng op smaak met zout en peper.Kook de rijst gaar en giet deze af.Lepel de rijst door de saus en stort het gerecht in een schaal.Leg de stukken kip op het rijstmengsel en bestrooi alles met peterselie.
Materialen
1 el.tomatenpuree-50 gr.rozijnen-50 gr.gedr.pruimen-20 gr.bloem-3 dl.melk-2 el.olie-1 ui-peterselie-200 gr.rijst-zout/peper