Menu
Bolognesesaus met tagliatelle
Ingrediënten
- 30 gr boter
- 2 el olijfolie
- 1ui ,fijngesneden
- 2 worteltjes, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij,fijngesneden
- 100 gr bakbacon,klein gesneden
- 500 gr rundergehakt
- 2 dl rode wijn
- 2 blikken tomatenblokjes
- zout en peper
- 2 1/2 dl vlees bouillon van tablet
- 2 dl creme frache
- ±500 gr tagliatelle
Bereiden
Boter en olie verhitten in een ruime pan met dikke bodem en ui,wortel,bleekselderij en bakbacon hierin zachtjes bakken.
Gehakt toevoegen en in ± 5 min. rul bakken. Wijn er over schenken en in laten koken.
Tomaten met vocht,zout ,peper en bouillon aan de kook brengen en in een afgedekte pan ±1 1/2 uur heel zachtjes laten koken.
Creme frache erdoor roeren en saus nog ±10 min.zachtjes laten koken in open pan. Saus op smaak maken met zout en peper. en serveren met de tagliatelle.