Bolognesesaus met tagliatelle

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 90 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-09-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1ui ,fijngesneden
  • 2 worteltjes, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij,fijngesneden
  • 100 gr bakbacon,klein gesneden
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 dl rode wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • zout en peper
  • 2 1/2 dl vlees bouillon van tablet
  • 2 dl creme frache
  • ±500 gr tagliatelle

Bereiden

Boter en olie verhitten in een ruime pan met dikke bodem en ui,wortel,bleekselderij en bakbacon hierin zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en in ± 5 min. rul bakken. Wijn er over schenken en in laten koken. Tomaten met vocht,zout ,peper en bouillon aan de kook brengen en in een afgedekte pan ±1 1/2 uur heel zachtjes laten koken. Creme frache erdoor roeren en saus nog ±10 min.zachtjes laten koken in open pan. Saus op smaak maken met zout en peper. en serveren met de tagliatelle.

Bronvermelding