Menu
'2 x Indonesische Borrelballetjes'. en Oma lidy's indonesische gehaktballen. Snel klaar
Ingrediënten
- Maak zo pittig als je zelf wilt.
Bereiden
500 gr rundergehakt
100 gr gehakte ui
125 gr gemalen kokos
2 eetl instant pindasaus
2 eieren
sambal
ketjap
zout
Meng alles door elkaar,draai er stevig balletjes van ter grote van een walnoot.Braad ze rondom in olie bruin en gaar.
Bewaar in de koelkast tot je ze nodig hebt
Warm ze evt. op in de magnetron,steek er een prikker in en giet er wat pindasaus over.
-------------------------------------------------------
Oma lidy's Indonesische gehaktballen
Een echte TOP-bal voor de liefhebber van een lekker pittige gehaktbal bij het avondeten of als een borrelhapje/tussendoortje
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr (runder)gehakt (naar keuze
1/2 a 1 zakje Conimex nasikruiden
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels ketjap manis
boter of margarine om te bakken
om het iets smeuïger te maken zou je er ook nog een ei bij kunnen doen
Voorbereiding
Doe het gehakt in een kom en voeg de nasikruiden, sambal badjak en de ketjap manis er aan toe. Kneed even door en laat een half uurtje in de koelkast staan. Draai er of 4 grote ballen van of 8 kleintjes.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet de hittebron iets lager en laat de ballen in 15 minuten gaar worden. Wil je er nog een lekkere jus van maken; bak een uitje mee en nog een scheut ketjap manis.
Serveertips
Lekker bij rijst of aardappelen met bloemkool b.v.