'2 x Indonesische Borrelballetjes'. en Oma lidy's indonesische gehaktballen. Snel klaar

Anders, Hapje, 8 personen, Oosters.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-09-2010 | 28 keer bewaard

Ingrediënten

  • Maak zo pittig als je zelf wilt.

Bereiden

500 gr rundergehakt 100 gr gehakte ui 125 gr gemalen kokos 2 eetl instant pindasaus 2 eieren sambal ketjap zout Meng alles door elkaar,draai er stevig balletjes van ter grote van een walnoot.Braad ze rondom in olie bruin en gaar. Bewaar in de koelkast tot je ze nodig hebt Warm ze evt. op in de magnetron,steek er een prikker in en giet er wat pindasaus over. ------------------------------------------------------- Oma lidy's Indonesische gehaktballen Een echte TOP-bal voor de liefhebber van een lekker pittige gehaktbal bij het avondeten of als een borrelhapje/tussendoortje Ingrediënten voor 4 personen 500 gr (runder)gehakt (naar keuze 1/2 a 1 zakje Conimex nasikruiden 1 eetlepel sambal badjak 2 eetlepels ketjap manis boter of margarine om te bakken om het iets smeuïger te maken zou je er ook nog een ei bij kunnen doen Voorbereiding Doe het gehakt in een kom en voeg de nasikruiden, sambal badjak en de ketjap manis er aan toe. Kneed even door en laat een half uurtje in de koelkast staan. Draai er of 4 grote ballen van of 8 kleintjes. Bereidingswijze Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet de hittebron iets lager en laat de ballen in 15 minuten gaar worden. Wil je er nog een lekkere jus van maken; bak een uitje mee en nog een scheut ketjap manis. Serveertips Lekker bij rijst of aardappelen met bloemkool b.v.

Bronvermelding