Menu
Chow mein
Ingrediënten
- 1 tl honing
- 2 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 2 el sherry of rijstwijn
- 400 gr entrecote
- 1 st paksoi
- 150 gr shii-take
- 3 st lenteuitjes
- 1 teen knoflook
- 1 plakje gember
- 300 gr eiernoodles
- 1 tl sesamolie
- 3 el bouillon
- 1 tl maizena
Bereiden
Meng honing, sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el oestersaus en 1 el sherry / rijstwijn.
Snijd het vlees in repen en meng door de marinade.
Laat 30 minuten staan.
Snijd paksoi in repen, maak paddestoelen schoon, snipper de lente-uitjes, hak knoflook en gember klein.
Verhit olie in een wok en roerbak hierin het vlees.
Neem na 2 minuten uit de pan en houd apart.
Voeg eventueel nog wat olie toe en roerbak de gember, knoflook en lenteuitjes 30 seconden.
Voeg de paddestoelen toe, bak 2 minuten.
Voeg daarna de paksoi toe en roerbak de groente beetgaar.
Bereid de noodles volgens de gebruikaanwijzing.
Houd ze apart en meng met de sesamolie.
Meng de rest van de soja- en oestersaus, sherry, bouillon en maizena en breng in een pan aan de kook.
Voeg de entrecote toe en serveer over de noodles.