Chow mein

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tl honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sherry of rijstwijn
  • 400 gr entrecote
  • 1 st paksoi
  • 150 gr shii-take
  • 3 st lenteuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 plakje gember
  • 300 gr eiernoodles
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el bouillon
  • 1 tl maizena

Bereiden

Meng honing, sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el oestersaus en 1 el sherry / rijstwijn. Snijd het vlees in repen en meng door de marinade. Laat 30 minuten staan. Snijd paksoi in repen, maak paddestoelen schoon, snipper de lente-uitjes, hak knoflook en gember klein. Verhit olie in een wok en roerbak hierin het vlees. Neem na 2 minuten uit de pan en houd apart. Voeg eventueel nog wat olie toe en roerbak de gember, knoflook en lenteuitjes 30 seconden. Voeg de paddestoelen toe, bak 2 minuten. Voeg daarna de paksoi toe en roerbak de groente beetgaar. Bereid de noodles volgens de gebruikaanwijzing. Houd ze apart en meng met de sesamolie. Meng de rest van de soja- en oestersaus, sherry, bouillon en maizena en breng in een pan aan de kook. Voeg de entrecote toe en serveer over de noodles.

Bronvermelding