Bosbessen-kwarkbolletjes

Brood/sandwiches, Ontbijt, 6 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-09-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 45gr boter(kleingesneden)
  • 375gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 2dl kwark
  • 100gr bosbessen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de boter ijskoud worden en snijd deze dan in kleine stukjes. Zeef de bloem en doe deze samen met 1el.bakpoeder in een kom. Wrijf er met de vingers de kleingesneden boter door,tot een kruimelig geheel ontstaat. Voeg het ei, de kwark en de bosbessn toe en kneed snel een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal en snijd deze in 9 puntjes. Vorm van elke punt een bolletje en leg ze op de bakplaat. Kruis met een scherp mes de bolletjes tot 1/3 in.Schuif de bakplaat midden in de oven en bak de kwarkbolletjes in 20 min. goudbruin.

Materialen

oven 200°C ,keukenmes,bloemzeef,bakplaat.

Bronvermelding