'3 x Appelmoes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2018 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kilo goudreinetten
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 100 ml water
  • C i t r u s :
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • S p i c y :
  • 3 kruidnagels
  • 4 kardemompeulen
  • 5 cm geraspte gemberwortel
  • V a n i l l e :
  • 1 vanillestokje
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram blanke sultana's (rozijnen)

Bereiden

Voorbereiding: Schil de appels met een dunschiller en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukken. Als je van appelmoes met stukjes houdt, snijd dan de appels in stukjes van verschillende grootte. Bereiding: Breng de appels aan de kook met het water en de suiker. Zet het vuur laag en laat met deksel circa 10 - 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Haal van het vuur en laat afkoelen. = C i t r u s : Rasp de schoongeboende sinaasappel en de citroen. Pers ze vervolgens uit. Gebruik in plaats van water het sap van sinaasappel en citroen. Roer na het koken de citrusrasp door de appelmoes. = S p i c y : Laat de kruidnagel, de gekneusde kardemompeulen en de geraspte gember meekoken. Verwijder kruidnagels en kardemompeulen na het afkoelen. = V a n i l l e : Snijd het vanillestokje open en kook het mee met de appels. Roer na het koken kaneel en rozijnen door de appelmoes. Verwijder na het afkoelen het vanillestokje.

Bronvermelding