Olijvenrisotto

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-09-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 75 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 150 ml rode wijn
  • 500 ml boullion (groente of kip)
  • 1 handvol pijnboompitten

Bereiden

Eerst het sjalotje snipperen, de tomaat in stukjes snijden en de olijven in vieren delen. Dan in een pan het sjalotje fruiten in olie. Daarna de risottorijst toevoegen en roeren tot de rijst glanst. Daarna een scheut rode wijn toevoegen en gelijkmatig verdelen. Dit even oplaten nemen door de rijst. Hierna de tomaat toevoegen en gelijdelijkaan de boullion. Ik heb later nog een keer een scheut rode wijn toegevoegd. Als laatste moeten de olijven toegevoegd worden. Kan geserveerd worden met pijnboompitten.

Bronvermelding