Groentetaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 125 gram spekjes
  • 4 á 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kruidenkaas

Bereiden

De sperziebonen schoonmaken, in stukjes van 3cm snijden en koken. Intussen het sjalotje snipperen, de tomaten in stukjes snijden en de spekjes uitbakken. Hierna een ovenschaal invetten en bekleden met bladerdeeg. Gaatjes prikken in het bladerdeeg, zodat er geen luchtbellen in ontstaan. De sperziebonen afgieten en in de pan de spekjes, ui en tomaten doorroeren. In een kom kunnen de eieren losgeklopt worden (met een staafmixer), met wat zout en peper, en de kruidenkaas; (eventueel kan hier ook wat room worden toegevoegd). De ovenschaal vullen met het groentemengsel, even gelijkmatig verdelen, en hierna het eiermengsel erover gieten. Dit moet dan ongeveer 30 minuten in de oven op +/- graden.

Materialen

Ovenschaal Staafmixer

Bronvermelding