Witloofsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr witloof
  • 1 lt kippen of groenten bouillon
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 kruitnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje thym
  • boter
  • 1 dl room
  • zout-peper

Bereiden

schil de aardappel en snijd hem in blokjes. pel de ui en snijd hem in stukken. stoof ze samen met wat boter en voeg er dan in stukken gesneden witloof bij. laat alles 5 min stoven. voeg de bouillon toe en de kruiden,breng aan de kook. laat de soep 25 min zachtjes koken. verwijder de kruiden en mix de soep met de staafmixer. zeef de soep en voeg de room toe maak hem op smaak met peper en zout

Materialen

staafmixer----zeef

Bronvermelding