Menu
Aardbeientaart met citroenkwark en munt
Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 100 g pure chocolade in stukjes
- 1 citroen
- 450 g Franse magere kwark
- 750 g aardbeien, kroontjes verwijderd
- poedersuiker
- blaadjes munt voor garnering
- peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200C. Vet de vorm licht in en bekleed deze met deeg. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem in met een vork. Leg het bakpapier op het deeg en verdeel er steunvulling erover. Bak de deegbodem ca 15 min in het midden van de oven. Verwijder de steunvullig en bakpapier en zet de bodem nog 10 min terug in de oven tot hij lichtbruin is. Laat de taartbodem daarna op een rooster afkoelen. Smelt de chocolade. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de gesmolten chocolade en laat dit hard worden. Boen de citroen schoon, raso 1 tl van de schil en pers de vrucht. Schep rasp en sap door de kwark en verdeel dit mengsel over de chocolade van de taartbodem. Schik de aardbeien erop, maal er een beetje peper over en bestuif de rand van de taart met poedersuiker. Garneer met blaadjes munt.