Hachee

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 08-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 a 4 uien
  • 600 gram hacheevlees
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 tablet runderbouillonblokje
  • 0,5 liter warm water
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • zout
  • peper

Bereiden

* uien snijden. Boter in een braadpan smelten en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca 2 min de uien toe. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Bestuif het met bloem en roer het goed door elkaar. * Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg warm water toe. Het vlees moet net onder staan. Voeg azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook. * Zet de deksel schuin op de pan zofdat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee op zeer laag vuur in ca 3 uur gaar. Evt opsmaak brengen met zout en peper.

Materialen

braadpan

Bronvermelding