Menu
Muesli met geroosterde amandelen (Bill Granger)
Ingrediënten
- 300 gram havervlokken (havermout)
- 125 ml ongezoet appelsap
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 80 gram rauwe amandelen
- 125 gram zonnebloempitten
- 40 gram pompoenpitten
- 40 gram sesamzaadjes
- 30 gram geraspte kokos
- 125 gram rozijnen of krenten of beide
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 ˚C (gasstand 2 - 3).
Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen of krenten, in een grote kom en roer goed door elkaar.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over een bakplaat en zet deze 30 minuten in de oven.
Roer af en toe door tot het lichtbruin is.
Haal uit de oven, laat afkoelen en voeg dan de rozijnen toe.
Je kunt deze muesli in een luchtdichte doos ongeveer een maand bewaren.
Ook lekker met behalve amandelen rauwe pecannoten, walnoten of hazelnoten.
Materialen
Ovenschaal