Kabeljauw uit de oven met prei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 29-09-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 3 dunne preien
  • 1 bakje Tasty Tom tomaatjes
  • 1 pakje Sofrito
  • 1/2 zakje Italiaanse kruiden (de pastavorm)
  • 1 pakje aardappelpuree (zelf maken mag ook)
  • 2 eetl wokolie
  • peper en zout

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180 graden. Preien schoonmaken en fijn snijden. Wok met wokolie verhitten. Gewone olijfolie kan ook, maar wokolie ruikt en smaakt lekkerder. Prei paar minuten roerbakken. Op het laatst de Sofrito en de Italiaanse kruiden erdoor roeren en van het vuur afhalen. De kabeljauwfilet in het midden van een ingevette ovenschaal leggen. Deze met peper en zout naar smaak bestrooien. Daaromheen het preiprutje gieten. De tomaatjes schoonmaken en halveren en deze op het preiprutje leggen. Je hoeft niet alle tomaatjes te gebruiken, maar naar smaak toevoegen. De tomaatjes worden in de oven namelijk best zoet. De schotel ongeveer 20 minuten in het midden van de oven garen. Ondertussen de aardappelpuree volgens het pakje klaarmaken. Zelf maken kan uiteraard ook en is wel lekkerder, maar een pakje is wel zo makkelijk en zeg nou zelf... de kabeljauwschotel is al lekker genoeg, dus dan mag je best smokkelen met een pakje. ;-) Na 20 minuten de kabeljauw bekijken of hij helemaal gaar is vanbinnen. Dat is hij als hij helemaal uit elkaar valt en helemaal wit is van binnen. Anders nog even langer laten garen in de overn. Tip: neem wel verse kabeljauw uit een goede viswinkel. Dat is tien keer lekkerder dan die stugge dievriesklomp uit de supermarkt dat voor vis moet doorgaan. (sorry Appie)

Bronvermelding