Caldo Verde

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 02-11-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram Biologische aardappelen
  • 1 à 2 teentjes Knoflook
  • 1 à 2 eetlepels Olijfolie
  • 150 gram Fijngesneden biologische boerenkool of groene kool
  • 1 liter Water
  • Zout
  • Extra vierge oliijfolie

Bereiden

Doe het stoommandje in de soeppan en vul met water tot een dikke vinger eronder. Breng aan de kook en voeg de boerenkool /groene kool toe, bij gas de pit ongeveer op driekwart zetten zodat het lekker doorkookt. Ondertussen de aardappelen schillen en in grote stukken snijden en op de kool in het stoommandje leggen. De knoflook pellen en in plakjes snijden. Olijfolie verwarmen in de koekenpan en de knof ''op laag vuur blond kleuren'' en dan toevoegen aan de stoomgroenten. Na 10 à 15 minuten zullen de aardappelen gaar zijn. Verwijder het stoommandje en voeg de rest van het water (kokend) toe. Pureer de soep met een staafmixer en voeg zout naar smaak toe. Dien de soep heet op en voeg naar smaak de extra vierge olijfolie toe.

Materialen

mes en snijplank, koekenpan, soeppan en stoommandje, staafmixer

Bronvermelding