Carrot cake Royal Tea

Gebak, Hapje, 20 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter of margarine
  • 175 gram rietsuiker
  • 150 gram fijngeraspte wortel
  • 50 gram fijngehakte walnoot
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel sinaasappelrasp
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 3 eetlepels warm water
  • boter en bloem invetten bakblik
  • 250 gram mascarpone
  • hele walnoten

Bereiden

1. Boter en suiker romig roeren. 2. Wortel en walnoot toevoegen. 3. Specerijen en zout toevoegen. 4. Eieren en 1 voor 1 doorheen roeren 5. Bakpoeder door de bloem mengen en de gezeefde bloem luchtig door de beslagmassa mengen en het water eraan toevoegen. 6. In het ingevette en met bloem bestoven bakblik doen. 7. Bakken in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius (150 hete lucht) in één uur 8. Zet de cake op het taartrooster, laat even wat afkoelen en dan op het rooster omkeren en verder af laten koelen. 9. Besmeer de cake met de mascarpone, snijd in vierkantjes van plusminus 5x5 cm en garneer elk stukje met een walnoot.

Materialen

wortelrasp, mixer, zeef, beslagkom, spatel, cakevorm van bijvoorbeld 23x23 cm, taartrooster

Bronvermelding