Chocolade of carobpudding

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter sojamelk of rijstemelk
  • 9 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels cacao of carobpoeder
  • 6 eetlepels rietsuiker of oersuiker of fructose
  • vanille
  • slagroom + rietsuiker/vruchtensuiker

Bereiden

1. Spoel een puddingvorm om met koud water. 2. Meng de maizena en de cacao/carob en voeg wat van de koude sojamelk/rijstemelk toe en roer tot de poeder is opgelost en het zo dun is, dat je het makkelijk kan gieten. 3. Breng de sojamelk/rijstemelk al roerende aan de kook met de (oer)suiker. 4. Voeg het maizenamengsel al roerende toe en breng het weer langzaam en al roerende aan de kook. Laat het een aantal minuten doorkoken, tot het een stevige dikte heeft gekregen. 5. Giet de pudding in de vorm en maak de pan leeg met de likker. Laat de pudding afkoelen in de koelkast. 6. Stort de pudding op een bord en dien op met lekker zoete slagroom of met amandelpasta.

Materialen

pan, pollepel, puddingvorm, pannenlikker

Bronvermelding