BOEUF STROGANOFF. Het orginele recept van de graaf Paul Stroganoff

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-06-2010 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr biefstuk van de haas
  • 1 el bloem
  • mespuntje cayenne peper en paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 uitje gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook,fijn gesneden
  • 250 gr kastanje champignons,in plakjes
  • 3 el cognac
  • 150 ml zure room
  • 150 ml vleesbouillon
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • zout en vers gemalen peper

Bereiden

Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng de bloem met de cayenne peper en de paprikapoeder. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt. Voeg de champignons toe en roerbak alles 1-2 min. op hoog vuur. Doe de inhoud inclusief vocht in een schaal.Veeg de koekenpan schoon en verhit de rest van de olie. Bedek het vlees met de bloem en bak het bruin. Doe het champignonmengsel weer bij het vlees,voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken totdat de cognac verdampt is. Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Roer de zure room erdoor en strooi er de peterselie over serveer direct. Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.

Bronvermelding