Ajam dan Nanas(Kipfilets met ananas)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-03-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilets,in brede repen
  • 1 el maizena
  • 3 el ketjap manis
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl djahe
  • 1/2 kerrie
  • 1 el olie
  • 4 schijven ananas,stukjes
  • 2 dl kippebouillon
  • 3 el ananassap
  • 4 el droge sherry

Bereiden

Meng 1 el ketjap met 1 el maizena. Voeg de de knoflookpoeder,djahe en de kerrie aan toe. Vermeng alles met de kipfilet. Verhit de olie in de wok. Bak de repen kipfilets tot dat ze gaan kleuren. Laat de ananasstukjes even meebakken met de kip. Voeg vervolgens bouillon en de ananassap en sherry toe.Schep alles goed om en laat het geheel nog even zachtjes koken. Maak de rest van de maizena aan met 2 el koud water,roer het maizena mengsel door het vocht en laat even de kook er over komen. Roer de rest van de ketjap manis erdoor en warm het nog even door en door.

Bronvermelding