'Aardappelgratin' van Marianne. Toppertje en kan gewoon niet mislukken

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 62 keer bewaard

Ingrediënten

  • TOPPERTJE en kan gewoon niet mislukken!!

Bereiden

Een aardappelgratin waarvan je nogmaals opschept.De ovenschaal wordt ingesmeerd met wat olijfolie en verse knoflook. De geur die daarom uit de oven komt is helemaal te gek!! * anderhalf kilo aardappels (vastkokers) * 2 el olijfolie * 2 teentjes knoflook * 1.25 dl slagroom * zout en peper uit de molen * ca. 50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas * 20 gr roomboter ---------------------------------------------------------------- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd deze in dunnen plakjes. Kook de aardappelen 5 minuten. Doe in de ovenschaal de olie samen met de uitgeperste knoflook en wrijf daar de schaal mee in. Meng de aardappelen samen met de slagroom Parmezaanse kaas en zout en peper. Doe nu het aardappelmengsel in de ovenschaal en doe er nog wat kleine stukjes boter op.

Bronvermelding