Griekse preistamppot (Sonja)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-11-2008 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen (of 2 zakjes puree voor stamppot)
  • 100 gram fetakaas of gemarineerde kippenblokjes
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 800 gram prei (diepvries)
  • 200 gram schouderham in blokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiden

Kook de aardappelen in circa 20 minuten beetgaar (of volg de gebruiksaanwijzing voor de puree). Snijd de fetakaas of kippenblokjes in zeer kleine stukjes. Leg de prei in de pan en laat het ondooien op een laag vuurtje. Stamp de aardappelen (of puree) met de prei fijn. Voeg de knoflook, de ham, de feta, de noten en een snufje zout toe. Roer alles goed door elkaar. Strooi een laagje Parmezaanse kaas over de stamppot. Zet de puree tien minuten in een hete oven (200 ˚C) om de kaas te laten smelten. Tip: je kunt de prei vervangen door sperziebonen.

Bronvermelding