'Brood recept' Zelf Turks Brood Bakken met een Vulling van Pittig Gekruid Gehakt

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2010 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • Verrukkelijk!!!

Bereiden

....Deeg.:500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree ....Gehaktmengsel:....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder ------------------------------------------------------------------------------- Oven voorverwarmen op 180 gr. C. ....Deeg....: Vermeng bloem, gist, suiker, zout en komijn. Voeg yoghurt en water toe. De ingredienten van buiten naar binnen tot een soepel deeg kneden. In een kom, afdekken, op warme plek minstens 30 minuten laten rijzen. Nogmaals goed kneden, weer 30 min. laten rijzen. Rol het deeg uit tot ca. 2 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijken met tomatenpuree, nog 10 min. laten rijzen. ....Gehaktmengsel....: Gehakt rul bakken in olijfolie. Fijngesneden ui en peper (zonder zaadlijst) toevoegen. Geperste teentjes knoflook en kruiden toevoegen. Vleesmengsel laten afkoelen, gelijkmatig over deeg verdelen. Het geheel in een 180 gr. C. voorverwarmde oven schuiven. 20-25 minuten bakken. Serveren met een frisse salade.

Materialen

Deegroller, bakplaat, bakpapier, oven

Bronvermelding