Menu
Glutenvrije, zuivelvrije poffertjes
Ingrediënten
- 75 gram rijstemeel
- 75 gram boekweitmeel
- 2 dl lauwwarme rijstemelk of sojamelk
- 1/4 eetlepel gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel gemalen vanille
- 1 theelepel zout
- margarine of boter om in te vetten
- appel-, peren-, rijste-, dadelstroop,
Bereiden
1. Zeef het meel in de kom. Roer de gist erdoor en de lauwwarme rijstemelk of sojamelk.
2. Klop dan de olijfolie, vanille en zout erdoor.
3. Laat het beslag op een lauwwarme plek rijzen, met een vochtige doek erover.
4. Zet de poffertjespan op het vuur en vet de holletjes in met een kwastje.
5. Laat de pan goed heet worden, zonder dat deze echter gaat walmen.
6. Pak de beslagkom en roer deze luchtig om. Schep met een lepel het beslag in de kuiltjes.
7. Als de zijkanten bruin worden, de poffertjes met een puntige vork omdraaien. Evt. eerst de kuiltjes nog een keer invetten alvorens ze terug te leggen.
Materialen
zeef, beslagkom, garde, vochtige schone doek, invetkwastje, poffertjespan