Scones Royal Tea

Gebak, Hapje, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 550 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • bakpoeder voor 550 gr bloem
  • 1 theelepel zuiveringszout (bicarbonate of soda)
  • 350 cl karnemelk of rijstemelk met wat citroensap
  • serveren met jam en stijfgeklopte slagroom

Bereiden

1. Snijd de boter ''zo klein als erwtjes'' en zeef de bloem met de bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel kan ook) in een kom. 2.Voeg de karnemelk of rijstemelk met wat citroensap toe. Meng alle ingrediënten snel door elkaar met een vork en kneed redelijk kort. (De kunst is om niet te lang én niet te kort te kneden, dan rijzen de scones 't mooist.) 3.Rol 't deeg uit op zo'n 2 cm dikte en steek er rondjes uit. Leg die op 't ingevette bakblik en bestrijk ze met een kwastje met wat karnemelk of rijstemelk, voor een mooi bruin korstje bovenop. 4.In 10 à 15 minuten goudbruin bakken in voorverwarmde oven op 225 graden Celcius, bovenin de oven. 5.Warm serveren met jam en (slag)room.

Materialen

deegkom, deegplank, deegroller, uitstekertje met een doorsnee van 5 cm (glaasje kan ook),

Bronvermelding