Surinaamse Roti

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 06-10-2008 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappelen, schillen, in blokjes.
  • 500 g sperziebonen schoonmaken en halveren.
  • 1 grote ui snipperen.
  • 1 rode peper, halveren en in ringetjes snijden.
  • 450 g kipfilet, in stukjes snijden, peper en zouten.
  • 2 eetl kerriepoeder of massala.
  • 2 theel djinten (gemalen komijn).
  • 3 theel ketoembar ( gemalen koriander).
  • 2 teentjes knoflook pellen.
  • 1 blokje kippenbouillon.
  • 1 zakje santen.
  • olijf olie.
  • 300 g zelfrijzend bakmeel.
  • zout.
  • 3 eetl bloem.

Bereiden

In pan met olie de kipfilet rondom bruin bakken en dan uit de pan halen . Roti koek: In een kom de bakmeel, zout en 1¾ dl water door elkaar roeren. Met een koele hand tot een soepel deeg kneden in ongeveer 5 minuten. Mocht de deeg nu wat te droog zijn kun je er nog wat water toevoegen. De deeg in plasticfolie verpakken en voor 30 minuten in de koelkast laten staan. Olie in de pan,verhitten en dan de ui, peper, kerriepoeder, ketoembar en djinten erbij en het even zachtjes bakken. De knoflook erboven uitpersen, de aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen en ongeveer 1 minuut laten meebakken. Dan de kipfilet, bouillonblokje en ongeveer een halve liter water toevoegen.. Dit alles aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven. Als de aardappelen bijna gaar zijn de santen erdoor roeren en nog even laten stoven. evt op smaak brengen met peper en zout. Intussen het deeg in 8 stukken verdelen. Aanrecht en deegroller met bloem verstuiven en de deegrolletjes uitrollen tot 8 grote ronde 'pannenkoeken' Een grote koekenpan dun invetten met wat olie en verhitten. De roti in ongeveer 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken. Op een warm bord leggen en afdekken met aluminiumfolie. Aan tafel legt u de roti op uw bord en kunt u de kip met kerrie saus erop scheppen. De liefhebber kan er nog wat sambal toevoegen. Tip: Je kunt dit gerecht ook klaar maken zoals boven staat omschreven maar dan serveren als gevulde tortilla's Je rolt dan het gerecht in een voorverwarmde tortilla en zet het dan nog even in de oven.

Materialen

. koekepan braadpan plastic folie, deegroller aluminiumfolie Ik zelf gebruik vaak tortilla wraps als 'pannenkoek' ( roti ) Je kunt ook kant en klare roti's kopen.

Bronvermelding