Menu
Daniëlle's Italiaanse tomatensoep
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 grote uien, gesnipperd
- 1 blik gepelde tomaten 400 gram
- 1 blikje tomatenpuree de grootste van de twee
- 1 flesje rode wijn 200 ml
- 4 1/500ml water bouillonblokken ik gebruik 4/1000ml water
- 1000 ml water (4 blokjes , niet logisch, wel meer smaak)
- 4 tenen knoflook, geperst
- 2 theelepels paprikapoeder (Silvo gedroogd)
- 2 theelepels Italiaanse Kruiden (Silvo gedroogd)
- 2 theelepels Oregano (Silvo, gedroogd)
- 2 eetlepels basilicum (vers of uit de vriezer)
- peper
Bereiden
Goed, in den beginne was er het kookklaar maken van de ingrediënten. Doe dit alvast, dan sta je zo meteen niet voor verrassingen. (Tip: gooi de tomatenpuree, knoflook en de gedroogde kruiden alvast bij elkaar in een bakje en meng het even goed. Rul het gehakt alvast en zet 1000 ml water in je waterkoker klaar om aan te zetten.)
Okay dan! Pak je soeppan en mik hier wat olijfolie in om de uien te fruiten. Kijken ze al een beetje glazig? Ja? Dan het tometenpuree mengsel erbij en even goed doorroeren. Afblussen met de rode wijn en een half minuutje op hoog vuur laten staan. Dan het vuur laag draaien.
Gooi je blik gepelde tomaten in de pan en zet het vuur middelhoog. Laat dit even aan de pruttel komen. In de tijd dat dit aan de pruttel komt, zet je je waterkoker aan. Water gekookt, In de pan, samen met de bouillonblokjes. Laat het 5 minuutjes zachtjes koken. Wel af en toe roeren natuurlijk.
Nu is de staafmixer aan de beurt. Zet hem op de bodem van je pan en draai hem met langzame bewegingen door de pan. Gewoon net zo lang tot er geen grote brokken meer in je pan zitten. Nu het gerulde gehakt en de peper erbij en dit mengsel goed warm laten worden. De eetlepels basilicum in de pan doen en voila, je soep is af!
Althans, af in de pan. Als je het serveert wil een draai room in de kop of op het bord het altijd leuk doen. Evenals een kleine sprinkel basilicum. Eetse!
Materialen
Soeppan Staafmixer Waterkoker of pan voor 1000 ml water