Gele rijst met gehaktballetjes

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-11-2008 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak gele rijst (325 g)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 el olie
  • 1 schaal verse rundersoepballetjes (225 g)
  • 1 pot pastasaus courgette en paprika (400 g)
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • 50 g rozijnen
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)

Bereiden

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin, laat ze daarna afkoelen op een bordje. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin in 10-12 minuten de soepballetjes gaar en goudbruin. 2 Verwarm de pastasaus met de cherrytomaatjes in 7-8 minuten. Schep de rozijnen en de rucola door de rijst. Serveer de gehakt-balletjes met de rijst en de saus. Bestrooi het gerecht met pijnboompitten.

Bronvermelding