Pietzaaa

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 09-11-2008 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 pizzakits (à 600 g)
  • 8 bolletjes minimozzarella (bakje 125 g)
  • 8 zwarte pitloze olijven
  • 1 pot gegrilde paprika's (295 ml)
  • 150 g geraspte kaas
  • bloem om mee te bestuiven

Bereiden

1 Neem het deeg uit de pizzakits en verdeel het in 4 gelijke delen. Bestuif ze met bloem. Rol ze uit met een deegroller of met een lege fles. 2 Verwarm de oven vast voor op 200 ºC. Snijd met een scherp mes of pizzaroller een cirkel uit elke deeglap. 3 Bestrijk de cirkels deeg dun met de tomatensaus uit de pizzakit. Maak oren aan de cirkels. 4 Knip uit aluminiumfolie 4 repen van circa 5 cm breed en vouw ze een paar keer dubbel. Steek ze als ringen door de oren van de pizzapieten. 5 Maak ogen van 2 mozzarellabolletjes en een halve olijf. Maak van nog 2 bolletjes mozzarella de wangen. Met 2 halve olijven boven elkaar vorm je de neus en van de reepjes paprika de mond. 6 Strooi de kaas als haarkrullen op de pizzapieten. Bak de pietenpizza's in 15-20 minuten in de oven. 7 Serveer ze op een zelfgeknutseld onderbord met pietenmuts en pietenkraag. En smullen maar!

Materialen

deegroller of lege fles pizzaroller aluminiumfolie karton en crèpepapier

Bronvermelding