Menu
Pietzaaa
Ingrediënten
- 2 pizzakits (à 600 g)
- 8 bolletjes minimozzarella (bakje 125 g)
- 8 zwarte pitloze olijven
- 1 pot gegrilde paprika's (295 ml)
- 150 g geraspte kaas
- bloem om mee te bestuiven
Bereiden
1 Neem het deeg uit de pizzakits en verdeel het in 4 gelijke
delen. Bestuif ze met bloem. Rol ze uit met een deegroller of met een lege fles.
2 Verwarm de oven vast voor op 200 ºC. Snijd met
een scherp mes of pizzaroller een cirkel uit elke deeglap.
3 Bestrijk de cirkels deeg dun met de tomatensaus uit de
pizzakit. Maak oren aan de cirkels.
4 Knip uit aluminiumfolie 4 repen van circa 5 cm breed en vouw
ze een paar keer dubbel. Steek ze als ringen door de oren van de pizzapieten.
5 Maak ogen van 2 mozzarellabolletjes en een halve olijf.
Maak van nog 2 bolletjes mozzarella de wangen. Met 2 halve olijven
boven elkaar vorm je de neus en van de reepjes paprika de mond.
6 Strooi de kaas als haarkrullen op de pizzapieten. Bak de pietenpizza's in 15-20 minuten in de oven.
7 Serveer ze op een zelfgeknutseld onderbord
met pietenmuts en pietenkraag. En smullen maar!
Materialen
deegroller of lege fles pizzaroller aluminiumfolie karton en crèpepapier