Marsepein (ca. 250 g)

Anders, Hapje, 1 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2017 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 g blanke amandelen
  • 125 g poedersuiker
  • 1 el sinaasappellikeur (slijter)
  • 2-3 el sinaasappelsap

Bereiden

V o o r b e r e i d e n : 1 Amandelen in de keukenmachine doen en heel fijn malen. Poedersuiker toevoegen en amandelen en poedersuiker goed door elkaar mengen. Sinaasappellikeur en 1 el sinaasappelsap toevoegen en alles tot een soepele massa mengen, eventueel, als het mengsel te droog blijft, wat meer sinaasappelsap toevoegen. 2 Met de hand de marsepein even goed doorkneden. Daarna de marsepein tot een bal vormen en verpakken in huishoudfolie. De marsepein in de koelkast 2–3 dagen laten rusten. B e r e i d e n : 3 De marsepein weer op kamertemperatuur laten komen en verwerken tot aardappeltjes of figuurtjes.

Materialen

keukenmachine huishoudfolie

Bronvermelding