Menu
Marsepein (ca. 250 g)
Ingrediënten
- 125 g blanke amandelen
- 125 g poedersuiker
- 1 el sinaasappellikeur (slijter)
- 2-3 el sinaasappelsap
Bereiden
V o o r b e r e i d e n :
1 Amandelen in de keukenmachine doen en heel fijn malen. Poedersuiker toevoegen en amandelen en poedersuiker goed door elkaar mengen. Sinaasappellikeur en 1 el sinaasappelsap toevoegen en alles tot een soepele massa mengen, eventueel, als het mengsel te droog blijft, wat meer sinaasappelsap toevoegen.
2 Met de hand de marsepein even goed doorkneden. Daarna de marsepein tot een bal vormen en verpakken in huishoudfolie. De marsepein in de koelkast 23 dagen laten rusten.
B e r e i d e n :
3 De marsepein weer op kamertemperatuur laten komen en verwerken tot aardappeltjes of figuurtjes.
Materialen
keukenmachine huishoudfolie