Menu
Speculaasmuffins
Ingrediënten
- 225 g cakemeel
- 1 tl bakpoeder
- 60 g donkerbruine basterdsuiker
- 1 el speculaaskruiden
- 1 ei
- 200 ml melk
- 75 g boter, gesmolten
Bereiden
B e r e i d e n :
1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Boven een kom cakemeel met bakpoeder, suiker, een halve theelepel zout en de kruiden zeven.
In het midden een kuiltje maken.
2 In een andere kom ei met een vork losroeren en melk en gesmolten boter erdoor roeren. Eimengsel in kuiltje van meelmengsel schenken en met een vork alles tot licht klonterig beslag roeren. Stoppen met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
3 Beslag in de muffinvormpjes scheppen. Muffins in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Muffins zijn gaar als een in het midden gestoken satestokje weer droog eruit komt. Muffins uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
Materialen
muffinplaat, ingevet