Hartige taart met courgette, paprika en tomaten

Hartige taarten, Brunch, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 08-03-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram tomaten of cherrytomaten
  • 12-15 plakjes deeg voor hartge taart (diepvries)
  • 6 eieren
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 gr roomkaas (zacht0
  • bieslook
  • peterselie
  • peper en zout
  • 1 stuk bakpapier
  • paneermeel
  • 500 gram courgette

Bereiden

Snij de courgette aan dunne plakken en bestrooi ze met zout. 30 minuten laten intrekken en daarna in vergiet uit laten lekken. Laat het deeg iets ontdooien. Leg op de bakplaat bakpapier, verdeel daarop het deeg, plak de randjes iets over elkaar met je vinger. Strooi een dun laagje paneermeel over de bodem. Klop de eieren romig en voeg de creme fraiche, de roomkaas, peper,zout en de fijngeknipte kruiden toe. Verdeel de plakjes courgette over de bakplaat. Giet het eerder gemaakte mengsel over de courgette. Snij de paprika aan ronde plakjes en verdeel die over de bakplaat doe met de tomaten aan plakjes of kleine middendoor hetzelfde. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar.

Materialen

Bakplaat met opstaande rand.

Bronvermelding