Hartige taart met rode uien en champignons

Hartige taarten, Brunch, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-10-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12-15 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 500 gram grote rode uien
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram magere rookspekblokjes of reepjes
  • 6 eieren
  • verse tuinkruiden
  • 4-5 dl slagroom
  • peper en zout

Bereiden

Laat het deeg iets ontdooien. Leg op de bakplaat bakpapier, verdeel daarop het deeg, plak de randjes iets over elkaar met je vinger. Klop de eieren romig en voeg de slagroom, peper en zout toe. Snij de uien aan grote ronde ringen en de champignons aan plakjes. Roerbak de groente met de spekjes tot ze iets aangekleurd zijn. Verdeel de uien en champinons over de bakplaat. Giet het eerder gemaakte mengsel over de groente Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar.

Materialen

bakplaat met opstaande rand

Bronvermelding