Menu
Panna cotta met limoen en kokos
Ingrediënten
- 1 deciliter kokosmelk
- geraspte kokos (garnering)
- 1 scheut limoncello
- 1 stuk citroen (het sap)
- 50 gram suiker
- siroop
- 0,5 deciliter pina colada
- 1/4 liter melk
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eierdooiers
- 1 eiwit
- 1,25 deciliter slagroom
Bereiden
Panna cotta (dag van te voren): klop de slagroom tot yoghurtdikte.
Klop het eiwit stijf met 15 gram suiker.
Klop de eierdooiers los met 20 gram suiker.
Week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water.
Verwarm de melk en roer de gelatineblaadjes er doorheen.
Schenk het melkmengsel bij de eierdooiers en klop het geheel tot het koud is.
Meng de slagroom erdoor en voeg de kokosmelk en pina colada toe.
Spatel het geklopte eiwit er doorheen.
Schep alles in vier vormpjes en laat afgedekt opstijven in de koelkast.
Siroop (net voor het serveren): suiker zachtjes laten smelten in een pan met dikke bodem.
Voeg als de suiker gaat karmeliseren, de limoensap en Limoncello toe.
Laat inkoken tot het een siroop is (niet te lang doorkoken, want dan wordt het stroop en wordt het hard op het bord).
Kokosrasp op bordjes strooien, panna cotta storten, limoensiroop er omheen. Garneren met partje limoen.