Vanilleijs met butterscotch-saus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • vanilleijs
  • 1/2 dl heet water
  • 100 gram witte suiker
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • vanillesuiker naar smaak
  • 50 gr boter
  • 2 dl slagroom

Bereiden

1: haal het ijs uit de diepvries, en zet het in de koelkast om wat zacht te worden zodat je het makkelijk kan uitscheppen 2: verwarm de witte suiker in een pannetje totdat hij mooi goudbruin is, en voeg dan het hete water eraan toe. ( voorzichtig, dit kan spetteren) 3 roer water en suiker tot een mooie gladde saus, voeg daarna de bruine suiker en boter toe. Blijven roeren totdat de suiker is opgelost. 4. Voeg de vanillesuiker en de room toe en haal de pan van het vuur. Schep het ijs in coupes en giet de saus erbij. Geef de rest van de saus apart erbij. Gelijk serveren.

Bronvermelding