Menu
Appeltaart
Ingrediënten
- 250 gr bloem
Bereiden
250 gram meel
150 gram boter
125 gram suiker
1 ei
4 appels
rozijntjes en kaneel
Vet de springvorm in met een klein beetje boter en leg eventueel bakpapier op de bodem.
Kneed meel, boter, suiker en het ei heel goed door elkaar.
Als het erg zacht is, kun je het een half uurtje in de koelkast laten rusten.
Schil de appels en snijd de stukken in schijfjes of blokjes (niet al te klein) en schud wat rozijntjes erdoor.
Verdeel het deeg over de springvorm, zodat overal evenveel zit, maak ook een randje naar boven. (hoeft niet heel hoog te zijn).
Verdeel de appels over het deeg, strooi er wat kaneel en eventueel suiker over.
Bak de taart ongeveer 50 minuten op 175 °C
De taart moet mooi goudbruin zijn, dus let op het laatst op, soms moet hij iets langer, soms iets korter in de oven.
Let goed op: doe ovenwanten aan of gebruik pannenlappen als je de taart uit de oven haalt, hij is erg warm!