Aladin stoofpot met dadels en amandelen

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr lamslappen
  • peper en zout
  • citroensap
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl tomatenpuree
  • 50 gr dadels
  • 2 tl kerriepoeder
  • 25 gr boter
  • 50 gr amandelen (hele geroosterde)

Bereiden

Ontpit de dadels en snijd ze doormidden. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag. Bak de lamslapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onder staat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten). Voeg de dadels en de amandelen toe en laat ze ca. 5 minuten meestoven. Maak op smaak met peper en zout. Tip: De amandelen kunnen gepeld en geroosterd bij de notenbar gekocht worden. Hazelnoten in combinatie met gedroogde abrikozen in plaats van dadels zijn hierbij ook erg lekker. Je kunt ook sukade-, kalfs- of varkenslapjes gebruiken.

Bronvermelding