Menu
Hartige zuurkooltaart
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 400 gr aardappelschijfjes
- 200 gr zuurkool
- 200 gr paddestoelenmix
- 4 geroosterde rode paprika's (pot)
- 200 gr zachte geitenkaas
- 4 eieren
- 2 dl slagroom
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 el olijfolie (+ olie voor invetten)
- zout, versgemalen peper
- bloem voor bestrooien
Bereiden
- laat het bladerdeeg ontdooien
- verwarm de oven voor op 180° C
- haal de aardappelschijfjes uit de verpakking en laat zonodig uitlekken
- veeg de paddesteoelen schoon en hak ze grof
- verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paddestoelen met de tijm ca. 3 minuten op een hoog vuur; breng op smaak met zout en peper
- klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper
- snijd de paprika's in grove stukken
- bestrooi een werkvlak met bloem; leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een rechthoekige lap
- vet de bakvorm in en bekleed deze met het deeg
- meng de aardappelschijfjes, paddestoelen, geitenkaas en paprika door het eimengsel en schep het in de vorm
- spoel de zuurkool onder koud stromend water, verdeel de zuurkool over de groenten en besprenkel met een beetje olijfolie
- bak de taart midden in de oven in ca. 35 minuten gaar
- snijd de taart in vierkante stukken
Materialen
keukenpapier, bakvorm (20x30 of vergelijkbaar)