Hartige zuurkooltaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 35 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 400 gr aardappelschijfjes
  • 200 gr zuurkool
  • 200 gr paddestoelenmix
  • 4 geroosterde rode paprika's (pot)
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 4 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie (+ olie voor invetten)
  • zout, versgemalen peper
  • bloem voor bestrooien

Bereiden

- laat het bladerdeeg ontdooien - verwarm de oven voor op 180° C - haal de aardappelschijfjes uit de verpakking en laat zonodig uitlekken - veeg de paddesteoelen schoon en hak ze grof - verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paddestoelen met de tijm ca. 3 minuten op een hoog vuur; breng op smaak met zout en peper - klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper - snijd de paprika's in grove stukken - bestrooi een werkvlak met bloem; leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een rechthoekige lap - vet de bakvorm in en bekleed deze met het deeg - meng de aardappelschijfjes, paddestoelen, geitenkaas en paprika door het eimengsel en schep het in de vorm - spoel de zuurkool onder koud stromend water, verdeel de zuurkool over de groenten en besprenkel met een beetje olijfolie - bak de taart midden in de oven in ca. 35 minuten gaar - snijd de taart in vierkante stukken

Materialen

keukenpapier, bakvorm (20x30 of vergelijkbaar)

Bronvermelding