Tomaten tarte tatin

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 13-10-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram grof geraspte koude roomboter
  • 3 uien
  • 50 gram roomboter
  • 3 el suiker
  • peper en zout
  • 1/2 tl oregano
  • 3 trostomaten
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 6 stuks zongedroogde tomaten

Bereiden

Kneed van de bloem, 1/4 tl zout, de geraspte koude boter en 3-4 el ijskoud water een soepel deeg. Laat het 30 minuten rusten. Fruit de in ringen gesneden uien in 3 minuten in 50 gram boter. Voeg 1,5 el suiker, 2 el water en zout en peper naar smaak toe. Smoor dit geheel gedurende 5 minuten. Vet de taartvorm in. Strooi hierop 1,5 el suiker, de oregano en zout en peper. Verdeel er de trostomaten in parten gesneden overheen. Halveer de kerstomaatjes en verdeel die er ook over. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze toe aan de taartvorm. Tenslotte de geitenkaas en het uienmengsel eroverheen. Dek de vulling af met het uitgerolde deeg. Stop de randen in. Bak de taart in een voorverwarmde oven (180 graden) in ca 30 minuten gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 minten rusten. Keer hem op een ronde schaal.

Materialen

Lage taartvorm, 30 cm doorsnede

Bronvermelding