Advocaattiramisu met bitterkoekjes

Anders, Brunch, 8 personen, Italiaans.
Wachten: 240 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 16-07-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 dl koude espressokoffie
  • 16 stuks bitterkoekjes
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram suiker
  • 2 bakjes mascarpone a 250 gram
  • 1,5 dl advocaat
  • 1 reep witte chocolade (a 75 gram)

Bereiden

Schenk de koffie in een schaal. Schep de bitterkoekjes erdoorheen en laat ze weken in de koffie. Klop intussen de slagroom met de vanillesuiker en de suiker stijf. Klop de mascarpone in een andere kom los en spatel er de geslagen room in 2 porties doorheen. Spatel er vervolgens de advocaat door en roer het mengsel glad. Neem de bitterkoekjes uit de koffie (de koffie wordt niet meer gebruikt) en bekleed de bodem van een vierkante schaal (ca 15x15 cm) met de koekjes. Verdeel het mascarponemengsel over de koekjes en strijk glad. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu in de koelkast minimaal 4 uur (liever nog een dag of nacht) opstijven. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de geraspte chocolade. Je kunt ook mini-tiramisuutjes maken door bijvoorbeeld wegwerpborrelglaasjes te gebruiken.

Bronvermelding