Appel chutney

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg (val) appels
  • 100 gram uien
  • 150 gram rozijnen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 2,5 dl (witte wijn-) azijn

Bereiden

Appels schillen en van klokhuis ontdoen. In stukjes snijden. Uien in stukjes snijden. Appels en uien met de rozijnen, kruiden, azijn en suiker in een pan op middelmatig vuur aan de kook brengen. Ongeveer 40 minuten op laag vuur laten koken/borrelen. Regelmatig roeren. De schone potten met het hete mengsel vullen ( tot aan de rand ), dichtschroeven en op het deksel plaatsen. Na een tijdje omdraaien. De deksel moeten na een tijdje een 'klik'geven. Warm of koud lekker bij braadvlees, rollade e.d.

Materialen

glazen potten met schroefdeksel ( in heet water met soda wassen )

Bronvermelding