Heksentaart uit Tallin

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 07-11-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram halfvastkokende aardappelen
  • 1 el roomboter
  • zout
  • 25 gram boter
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 250 gram cantharellen
  • 15 gram bloem
  • 1,5 dl melk
  • peper en zout
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • peterselie of kervel (vers)

Bereiden

Aardappels in plakken net onder water gaarkoken. Afgieten en laten uitdampen. Pureren met een stamper. Boter en flink zout toevoegen, opkloppen. In een beboterde vorm uitstrijken. Oven voorverwarmen op 200 graden. Cantharellen schoonborstelen onder stromend water. Droogdeppen met keukenpapier. Zonodig in plakken snijden. Boter verhitten in een pan. Uitje aanbakken en daarna cantharellen meebakken. Vocht laten verdampen. Al roerend met bloem bestrooien. De melk, roeorend, beetje bij beetje toevoegen. Laten binden tot een dikke saus. Op smaak brengen met royaal peper en zout. Over de puree scheppen. Met kaas bestrooien en ongeveer 15 minuten in een hete oven laten bakken tot de bovenkant licht gebruind is. Uit de oven bestrooien met peterselie of kervel.

Bronvermelding