'Advocaatcake' Een overheerlijke cake, die ook nog eens snel klaar is

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • Lekker gebak.

Bereiden

Ingrediënten 100 gram boter 100 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 3 eidooiers 2 dl advocaat 8 blaadjes gelatine 3 eiwitten 1/4 liter slagroom 1 a 2 pakken lange vingers Voorbereiding Week de gelatine eerst in koud water, los het daarna op in een 1/2 dl heet water. Laat dit afkoelen maar niet dik worden. Roer ondertussen de boter met de suiker en de vanillesuiker schuimig. Klop een voor een de eidooiers door tot een luchtige massa is ontstaan. Roer de advocaat en de gelatine erdoor. Laat dit mengsel even staan tot het de dikte van vla heeft. Sla de slagroom stijf en spatel dit door het mengsel. Sla de eiwitten stijf en spatel dit ook door het advocaatmengsel. Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie, laat dit er 5 cm aan de bovenkant uitsteken. Bedek de bodem met een laag lange vingers (besuikerde kant naar beneden). Doe hier een laag van het advocaatmengsel overheen. Maak op deze manier meerdere lagen, eindig met de lange vingers. Laat de cake enkele uren in de koelkast in de vorm opstijven. Bereidingswijze Neem daarna de cake uit de vorm, verwijder het folie en snijd de taart in plakken. Serveertips Deze cake kan zowel bij de koffie, als als toetje geserveerde worden.

Materialen

Cakevorm (26 cm) mengschaal mixer koelkast aluminiumfolie

Bronvermelding