Brownies

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 30-01-2022 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 160 g. boter (320gr,)
  • 60 g. melkchocolade (120 gr)
  • 120 g. pure chocolade (240 gr)
  • 140 g. lichtbruine basterdsuiker (280 gr)
  • 135 g. witte basterd (270 gr)
  • 2 zakjes vanillesuiker (4 zajes = 32 gr)
  • 170 g. bloem (gezeefd) (340 gr)
  • 2 theel. bakpoeder (4 tl)
  • 1 theel. zout (2 tl )
  • 4 hele eieren (8 )
  • Evt 1 pakje roomkaas, als extra optie. Het wordt meer een cheececake-brownie
  • Evt 1 Rasp van een sinaasappel of Limoen
  • Evt Een Flinke scheut Amaretto

Bereiden

* oven voorverwarmen p 180 graden. * vet de ovenschaal in. * laat in middelgrote (zware) steelpan de boter en de chocolade langzaam smelten (af en toe roeren) * neem de pan van het vuur en roer de suikers erdoor. * wanneer alles goed is opgenomen de gezeefde bloem (met zout en bakpoeder) beetje bij beetje toevoegen en goed roeren. (* als je het wil is dit het moment om roomkaas of de sinaasappel/ limoenrasp en of de Ameretto toe te voegen) * één voor één de eieren toevoegen, telkens goed roeren. * tot slot de noten erbij. * in 25 tot 30 min. gaar bakken. Controler of het gaar is met een vork (mag niet beslaan). Dubbele portie zeker 40 min. dan is t stevig. Kortere tijd levert een smeuïge brownie op, heerlijk maar niet handig om mee toenemen of op een verjaardag ofzo. * volledig laten afkoelen, dan in stukken snijden. * kan 2 weken worden bewaard, verpakt in folie in een koekblik (maar dat bewaren is héééél moeilijk)

Materialen

rechthoekige ovenschaal van 23 x 23 cm. voor dubbele portie de achterstaande hoeveelheden en een grote min. 40 x 40 schaal gebruiken

Bronvermelding