Menu
Brownies
Ingrediënten
- 160 g. boter (320gr,)
- 60 g. melkchocolade (120 gr)
- 120 g. pure chocolade (240 gr)
- 140 g. lichtbruine basterdsuiker (280 gr)
- 135 g. witte basterd (270 gr)
- 2 zakjes vanillesuiker (4 zajes = 32 gr)
- 170 g. bloem (gezeefd) (340 gr)
- 2 theel. bakpoeder (4 tl)
- 1 theel. zout (2 tl )
- 4 hele eieren (8 )
- Evt 1 pakje roomkaas, als extra optie. Het wordt meer een cheececake-brownie
- Evt 1 Rasp van een sinaasappel of Limoen
- Evt Een Flinke scheut Amaretto
Bereiden
* oven voorverwarmen p 180 graden.
* vet de ovenschaal in.
* laat in middelgrote (zware) steelpan de boter en de chocolade langzaam smelten (af en toe roeren)
* neem de pan van het vuur en roer de suikers erdoor.
* wanneer alles goed is opgenomen de gezeefde bloem (met zout en bakpoeder) beetje bij beetje toevoegen en goed roeren.
(* als je het wil is dit het moment om roomkaas of de sinaasappel/ limoenrasp en of de Ameretto toe te voegen)
* één voor één de eieren toevoegen, telkens goed roeren.
* tot slot de noten erbij.
* in 25 tot 30 min. gaar bakken. Controler of het gaar is met een vork (mag niet beslaan). Dubbele portie zeker 40 min. dan is t stevig. Kortere tijd levert een smeuïge brownie op, heerlijk maar niet handig om mee toenemen of op een verjaardag ofzo.
* volledig laten afkoelen, dan in stukken snijden.
* kan 2 weken worden bewaard, verpakt in folie in een koekblik (maar dat bewaren is héééél moeilijk)
Materialen
rechthoekige ovenschaal van 23 x 23 cm. voor dubbele portie de achterstaande hoeveelheden en een grote min. 40 x 40 schaal gebruiken