Zuurkool van de chefkok

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • spek

Bereiden

1 kg. zuurkool 50 gr. ganzevet of boter 2 grote uien 10 gekneusde jeneverbessen 1 theelepel korianderkorrels 1 theelepel zwarte peperkorrels 1 theelepel tijm 1 laurierblad 1 kruidnagel 1 theelepel kummel 250 gr. zuurkoolspek 1/2 liter witte wijn (bij voorkeur Elzas Riesling) - maak van het zuurkoolspek/jeneverbessen/korianderkorrels/zwarte peperkorrels /tijm/laurierblad/kruidnagel/kummel een bouillon. - 1 uur zachtjes laten trekken. - intussen zuurkool in een zeef onder de lauwwarme kraan wassen. - 50 gr. ganzevet of boter smelten en hierin 2 in dunne schijven gesneden uien aanfruiten zonder te kleuren. - zeef nu de bouillon door een doek. - spek en zuurkool en uien bij elkaar voegen. - witte wijn en bouillon er bij tot alles onder vocht staat. - 20 minuten laten koken, zodat de zuurkool toch nog enigszins knappend blijft.

Bronvermelding