Menu
Zuurkool van de chefkok
Ingrediënten
- spek
Bereiden
1 kg. zuurkool
50 gr. ganzevet of boter
2 grote uien
10 gekneusde jeneverbessen
1 theelepel korianderkorrels
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel tijm
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 theelepel kummel
250 gr. zuurkoolspek
1/2 liter witte wijn (bij voorkeur Elzas Riesling)
- maak van het zuurkoolspek/jeneverbessen/korianderkorrels/zwarte peperkorrels /tijm/laurierblad/kruidnagel/kummel een bouillon.
- 1 uur zachtjes laten trekken.
- intussen zuurkool in een zeef onder de lauwwarme kraan wassen.
- 50 gr. ganzevet of boter smelten en hierin 2 in dunne schijven gesneden uien aanfruiten zonder te kleuren.
- zeef nu de bouillon door een doek.
- spek en zuurkool en uien bij elkaar voegen.
- witte wijn en bouillon er bij tot alles onder vocht staat.
- 20 minuten laten koken, zodat de zuurkool toch nog enigszins knappend blijft.