Spinazielasagne

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 07-11-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 g deelblokjes blasspinazie diepvries
  • 2 vleestomaten
  • 300 g roomkaas met knoflook en kruiden
  • 150 g geraspte oude kaas
  • zout
  • peper
  • 200 g lasagna
  • 2 blikjes sardientjes a 125 g

Bereiden

spinazie laten ontdooien(in pan op vuur of in magnetron). Oven voorverwarmen op 200C of gasoven stand 4. Tomaten in plakken snijden. Roomkaas en 50 gr,geraptekaas door spinazie roeren.Op smaak brengen met zout en peper. 1/4 van lasagna op bodem van overschaal(inhoud 2 liter) leggen. 1/3 van spinazie hierover verdelen. Afdekken met 1/4 van lasagne. Sardientjes met olie erover verdelen.Tomatenplakken erop leggen en afdekken met 1/4 van lasagne.1/3 van spinaziemengsel erover verdelen en afdekken met rest van lasagne.Rest van spinazie erover verdelen. Bestrooien met rest van de kaas. Schaal in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin laten worden. Serveren met brood.

Bronvermelding