Bloemkool met prei en spekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-11-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g bloemkool in roosjes
  • 2 el vloeibare magarine
  • 100 g magere spekblokjes
  • 300 g prei in dunne ringen
  • 1 doosje maggi kaas-saus
  • 1 bol mozzarella in plakken
  • peper
  • rosti

Bereiden

Kook de bloemkool in 8-10 minuten in ruim water met wat zout beetgaar. Verhit de magarine in een wok en bak de spekjes knapperig. Roerbak de prei 3-4 minuten mee. Bereid de kaas-saus volgens de aanwijzingen. Schep de bloemkool in een ingevette overschaal en verdeel de prei en spekjes erover.Schenk de saus erover en leg de mozzarella erop. Strooi er wat peper over en laat de schotel onder de hete grill in 4-5 minuten goudbruin kleuren. Lekker met rosti.

Materialen

wok, pan, overschaal

Bronvermelding