Kidneybonen met gehakt en perzik (met vega optie)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-10-2015 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 potjes kidneybonen (naturel)
  • 1 blikje halve perziken (8 st)
  • 1 stuks grote ui
  • 500 gr sperziebonen (evt. diepvries)
  • 1 el dieetolie of wokolie
  • 350 gr rundergehakt (vega: half blok tempeh)
  • 1 stuks knoflookteentje
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereiden

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Snijd de perziken in schijfjes, pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de sperziebonen beetgaar (evt. in de magnetron) en spoel ze af met koud water. Verhit de olie en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg het gehakt (of de in blokjes gesneden tempeh) toe, schep de ketjap, sambal, tomatenpuree er door en roerbak gaar. Dan de kidneybonen en sperziebonen door het gehakt/tempeh mengsel en kook het gerecht dan nog in ca. 5 minuten goed door. Schep tot slot de perzik erdoor en warm die even mee. Lekker met een frisse salade.

Materialen

Hapjespan

Bronvermelding