'Marrokaans gekruide wortelsoep', verz. door Lianne

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 24-03-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g winterwortel, grof gehakt .......

Bereiden

2 eetl olijfolie 1 grote ui, fijngehakt 4 tenen knoflook, geplet 2 eetl verse geraspte gember 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander mespunt cayennepeper 750 g winterwortel, grof gehakt 1 middelgrote aardappel, grof gehakt 1 1/2 l kippen- of groentebouillon 1 tl honing 2 eetl sinaasappelsap zout en peper - 1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui knoflook, gember, komijn, koriander, cayennepeper, wortel en aardappel toe. Laat dit 10 minuten smoren op een laag vuur zodat de groenten zacht zijn. Af en toe roeren. 2. Zet het vuur hoger. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zet het vuur lager. Laat de soep nog 30 minuten doorkoken totdat de aardappel gaar is. - 3. Laat de soep wat afkoelen. Pureer de soep glad met een staafmixer of keukenmachine. Roer de honing en het sinaasappelsap erdoor. Desgewenst verdunnen met water. Voeg naar smaak peper en zout toe. Warm serveren.

Bronvermelding